Φιτσανάκης: «Έχω εμπιστοσύνη στην ποιότητα των κοριτσιών»

Ήττα που δεν επηρεάζει σε τίποτα την ομάδα γνώρισε, στην πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας, ο Εθνικός Πειραιώς, ο οποίος το Σάββατο έχασε από τον ΑΝΟ Γλυφάδας με σκορ 10-8.

Ο προπονητής του «Αυτοκράτορα», Κώστας Φιτσανάκης, έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της ομάδας και έβγαλε τα πρώτα συμπεράσματα, ενώ μιλώντας στο ethnikoswomenwaterpolo.gr τόνισε ότι ο Εθνικός κέρδισε περισσότερα απ’όσα έχασε στο εν λόγω παιχνίδι. 

Τέλος, στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι παρά την ήττα είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια των «κυανόλευκων» καθημερινά, όντας παράλληλα αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Οι δηλώσεις του Κώστα Φιτσανάκη στο ethnikoswomenwaterpolo.gr:

«Στην πρεμιέρα, είδα δύο ομάδες ανέτοιμες, σε έναν χαμηλό ρυθμό, κάτι για το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα αλλάξει στην πορεία του πρωταθλήματος, καθώς πιστεύω ότι αυτή η περίοδος δεν είναι τόσο σημαντική για τις ομάδες της πρώτης 5αδας.

Δυστυχώς εκτός από τις ομάδες, ανέτοιμο ήταν και το κολυμβητήριο! Γεγονός που βοήθησε στο κακό παιχνίδι που είδαμε!

Από τη μεριά μας δείξαμε καλή διάθεση απέναντι στο πρόβλημα με τα χρονόμετρα και το χρόνο αλλά προσωπικά δεν θέλω να συμμετέχω ξανά σε μια τέτοια διαδικασία που δεν βοηθάει το άθλημα μας.

Πιστεύω εν τούτοις, ότι ήταν ένα μεμονωμένο γεγονός και μια ατυχή στιγμή. Το παιχνίδι χάθηκε, προφανώς, σαν αποτέλεσμα, αλλά για μένα είναι κάτι δευτερεύον γιατί στο πρώτο μου παιχνίδι στον Εθνικό είδα πολλά πράγματα που δεν είχα δει στην προετοιμασία, ενώ επίσης και η ομάδα είχε πολλά να κερδίσει. Θεωρώ ότι κερδίσαμε περισσότερα από όσα χάσαμε σ’ αυτό το παιχνίδι.

Για τα νεαρά κορίτσια που χρησιμοποιήθηκαν από τις δύο ομάδες:

Και για τις δύο ομάδες, μετά τις αλλαγές που έγιναν το καλοκαίρι, η χρησιμοποίηση και άλλων νεαρών παικτριών είναι μονόδρομος. Νομίζω ότι στη συνέχεια θα παίξουν και άλλα παιδιά, αυτό είναι πολύ θετικό γιατί βοηθά την παραγωγική διαδικασία. Ειδικά για τον Εθνικό, θέλουμε να δώσουμε βάση σ’ αυτό το κομμάτι, όσο μπορούμε.

Για το αν επηρεάζει αυτή η ήττα τη συνέχεια του πρωταθλήματος:

Όχι… αυτή η ήττα δεν έχει κάποια σημασία για τη συνέχεια. Για μας το πρωτάθλημα ξεκινάει σε κάποιους μήνες και μέχρι τότε έχουμε χρόνο να φτιάξουμε αυτό που θέλουμε με υπομονή χωρίς να μας περιορίζει το αποτέλεσμα. Έχουμε πολλά να δουλέψουμε και εγώ προσωπικά γνωρίζοντας την ομάδα μέσα από διαδικασία επισήμων παιχνιδιών έχω πολλά να δω και να διορθώσω στη λειτουργία της.

Είμαι ευχαριστημένος από τα κορίτσια και την προσπάθειά τους και έχω εμπιστοσύνη στην ποιότητα που έχουν. Βλέπω ότι προσπαθούν στην προπόνηση, είμαι πολύ ευχαριστημένος και ξέρω παράλληλα ότι σε αυτή τη φάση δεν είμαστε έτοιμοι (με τρεις εβδομάδες προετοιμασία) να βγάλουμε κάτι καλό, κατά τη γνώμη μας, στο νερό. Βλέποντας όμως την προσπάθεια τους στην προπόνηση είμαι αισιόδοξος για τη συνέχεια.

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo