Φιτσανάκης: «Περάσαμε μια περίοδο γνωριμίας και πάμε να γίνουμε καλύτεροι»!

Με νίκη και θετική εμφάνιση έκλεισε το 2019 η γυναικεία ομάδα του Εθνικού Πειραιώς, η οποία έχει μπροστά της ένα μεγάλο διάστημα χωρίς επίσημη αγωνιστική υποχρέωση, καθώς πλησιάζει το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης τον Ιανουάριο και η Εθνική ομάδα έχει ξεκινήσει ήδη την προετοιμασία της. 

Το περασμένο Σάββατο η ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη πέρασε από μια δύσκολη έδρα, αυτή του Ναυτικού Ομίλου Ρεθύμνου, ενώ αυτή ήταν και η πρώτη φορά που ο προπονητής του «Αυτοκράτορα» αντιμετώπισε στον τόπο που γεννήθηκε, την Κρήτη, την επί σειρά ετών προηγούμενη ομάδα του.

Το ethnikoswomenwaterpolo.gr συνομίλησε με τον τεχνικό του Εθνικού Πειραιώς, ο οποίος ενημέρωσε ότι θα διεξαχθεί κοινή προετοιμασία με την εθνική Σερβίας μέσα στο μήνα.

«Είναι σημαντικό το ότι κερδίσαμε από μόνο του, χωρίς να έχει να κάνει το ότι ήταν το τελευταίο παιχνίδι μας για φέτος. Νικήσαμε σε μια παραδοσιακά δύσκολη έδρα, όπου τα τελευταία χρόνια είναι δύσκολο να περάσεις. Μέχρι το ημίχρονο ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και η ομάδα του Ρεθύμνου τα πήγαινε πολύ καλά. Εμείς από την πλευρά μας αντιμετωπίσαμε την αναμέτρηση σωστά και με καθαρό μυαλό. Είχαμε υπομονή και στο δεύτερο ημίχρονο εκμεταλλευτήκαμε το γεγονός ότι είχαμε πολλές βοήθειες από τον πάγκο. 

Για την επιστροφή του ως αντίπαλος του ΝΟΡ: 

«Η αλήθεια είναι ότι γύρισα «σπίτι» μου για να παίξω με τους ανθρώπους και τα παιδιά που μεγαλώσαμε μαζί. Δεν χρειάζεται να πω κάτι άλλο. Τους ευχαριστώ όλους για την υποδοχή τους, ήταν ξεχωριστή στιγμή για εμένα και χαίρομαι όταν βλέπω κάθε φορά και τους ίδιους και την πρόοδο των κοριτσιών».

Για το διάστημα της διακοπής της Α’ γυναικών:

«Μεσολαβεί ένα μεγάλο διάστημα αλλά η ομάδα μας από εδώ και πέρα θα αρχίσει να κάνει περισσότερα πράγματα. Περάσαμε μια περίοδο γνωριμίας όλοι μαζί, είδαμε πράγματα τα οποία αλλάζαμε συνεχώς. Από εδώ και στο εξής έχουμε πολλά να βελτιώσουμε και θα προσπαθούμε να παρουσιαστούμε καλύτεροι. Ξεκινάμε με μια προετοιμασία από 17-22 Δεκεμβρίου με την εθνική Σερβίας και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και άλλα πράγματα ώστε να κρατήσουμε ρυθμό. Προφανώς και δεν είναι εύκολο για καμία ομάδα αυτό. Από τα κορίτσια είμαι πολύ ευχαριστημένος, έχουν όρεξη και διάθεση, όταν υπάρχουν αυτά, μόνο αισιόδοξος μπορεί να είσαι».

Για την Εθνική ομάδα:

«Είμαι αισιόδοξος για την Εθνική. Εύχομαι να προκριθεί στους Ολυμπιακούς από το Ευρωπαϊκό, κάτι που είναι στις δυνατότητες μας. Έχουμε κορίτσια σε πολύ υψηλό επίπεδο και αυτό αποδείχθηκε από τις προκρίσεις των ελληνικών ομάδων στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Τα κορίτσια μας είναι ικανά για πολλά πράγματα και πιστεύω θα τα καταφέρουν. Όλοι είμαστε μαζί τους και τους εύχομαι καλή επιτυχία».

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo