Σωτηρέλη: «Να διατηρήσουμε αυτό το επίπεδο στην άμυνα»!

Ο Εθνικός Πειραιώς ολοκλήρωσε τον Α’ γύρο της Β’ φάση του πρωταθλήματος της Α’ γυναικών με συγκομιδή 7 βαθμών, ενώ εκκρεμεί η απόφαση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος για την ισοπαλία 11-11 μεταξύ του «Αυτοκράτορα» και του ΑΝΟΓ, αγώνας ο οποίος διακόπηκε οκτώ δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του. 

Από τα θετικά στοιχεία των «κυανόλευκων» σε αυτό το τριήμερο διαδοχικών αγώνων ήταν η άμυνα, καθώς η ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη δέχθηκε τα λιγότερα τέρματα απ’όλες τις ομάδες (15) και το ethnikoswomenwaterpolo.gr μίλησε με την τερματοφύλακα του «Αυτοκράτορα», Ελένη Σωτηρέλη, για την εικόνα της ομάδας της σε αυτά τα παιχνίδια.

Αναλυτικά:

«Πιστεύω ότι ο Εθνικός θα μπορούσε να είχε καλύτερα αποτελέσματα σε αυτά τα παιχνίδια, αν αναλογιστούμε τη σκληρή δουλειά και τις εργατοώρες προπόνησης που έχουμε κάνει το δίμηνο της διακοπής του πρωταθλήματος. Σίγουρα θα πρέπει να διατηρήσουμε το ίδιο υψηλό επίπεδο στην άμυνα και στα επόμενα παιχνίδια, με τους ίδιους αντιπάλους, αλλά θα πρέπει να είμαστε πιο ενεργοί επιθετικά για να έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε και να μπούμε στη Γ’ φάση και τα Πλέι Οφ».

Για τα απανωτά ντέρμπι μέσα σε 72 ώρες:

«Είναι πολύ δύσκολο να δίνεις τόσο σημαντικούς αγώνες σε τόσο μικρό διάστημα και δεν θεωρώ ότι αυτό βοήθησε τις ομάδες να βρουν ρυθμό. Υπήρξε αρκετή κούραση, τρεις ημέρες ήμασταν, ουσιαστικά, μόνο στην πισίνα για πάρα πολλές ώρες, αλλά έτσι είναι το πρόγραμμα και πρέπει να το υποστούμε».

Για τον Β’ γύρο της Β’ φάσης: 

«Ακολουθεί ένα παρόμοιο τριήμερο, με ακριβώς ίδιο πρόγραμμα και ώρες οπότε θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένες στο τι θα συναντήσουμε και πιστεύω ότι μάθαμε αρκετά από τα λάθη μας. Δεν θέλουμε μόνον περισσότερους βαθμούς, αλλά να παρουσιάσουμε μια εικόνα που θα είναι αντάξια της αξίας μας και της δουλειάς που γίνεται από το τεχνικό επιτελείο και εμάς τις αθλήτριες καθημερινά. Ο Εθνικός είναι μια ομάδα με πολλά νέα κορίτσια και βρίσκει τα πατήματά του σιγά-σιγά μέσα από τους αγώνες, που φέτος, λόγω των Εθνικών ομάδων δεν είναι τόσο συχνοί».     

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo