Ο Κώστας Φιτσανάκης για την επιστροφή στις προπονήσεις και το πλάνο του Εθνικού!

Τα χαρμόσυνα νέα έφθασαν επιτέλους, καθώς από την ερχόμενη εβδομάδα θα επιτευχθεί γενικότερο άνοιγμα των αθλητικών εγκαταστάσεων της χώρας και φυσικά σε αυτές συμπεριλαμβάνονται οι πισίνες.

Η αποχή από τις προπονήσεις τελειώνει στον χώρο του υγρού στίβου και τα κορίτσια του Εθνικού Πειραιώς ετοιμάζονται να φορέσουν ξανά τα μαγιό τους προκειμένου να επιστρέψουν σε αυτό που αγαπάνε.

Στο πλαίσιο της επανέναρξης της αθλητικής καθημερινότητας σύντομα, η επίσημη ιστοσελίδα του γυναικείου τμήματος του Εθνικού Πειραιώς φιλοξενεί συνέντευξη με τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Φιτσανάκη.

Ο τεχνικός του «Αυτοκράτορα» τοποθετήθηκε για το ενδεχόμενο συνέχισης του πρωταθλήματος της Α’ γυναικών (Που είχε διακοπεί λόγω κορονωΐού) εντός του καλοκαιριού και για τις αντικειμενικές δυσκολίες που θα υπάρξουν με τον Εθνικό ως σύλλογο να είναι κατηγορηματικά αντίθετος στην ενδεχόμενη συνέχιση των πρωταθλημάτων της Α1 ανδρών και Α’ γυναικών, εξαιτίας του τρόπου διεξαγωγής αυτών, όπως έχει προταθεί από την Κολυμβητική Ομοσπονδία.

Παράλληλα, ο κ. Φιτσανάκης ερωτήθηκε για το πλάνο του Εθνικού Πειραιώς ενόψει της επόμενης σεζόν, αλλά και για όσα φημολογήθηκαν τις τελευταίες ημέρες όσον αφορά το γυναικείο τμήμα του «κυανόλευκου» συλλόγου.

– Ποια είναι η επιθυμία του γυναικείου τμήματος του Εθνικού, όσον αφορά τη συνέχιση ή μη του πρωταθλήματος της Α’ γυναικών μέσα στο καλοκαίρι; 

«Τα κορίτσια, όπως και εγώ, θέλουμε να αγωνιζόμαστε. Θέλουμε να παίζουμε. Αυτός είναι ο ρόλος μας. Δυστυχώς, έχουμε να διαχειριστούμε πλέον μια περίεργη οικονομική κατάσταση και τα κορίτσια έχουν και κάποιες άλλες επαγγελματικές υποχρεώσεις. Είναι και κάποιες δυσκολίες που καλείται να διαχειριστεί ο σύλλογος. Η Διοίκηση και ο υπεύθυνος του τμήματος, ο κ. Κολοβός, θα κάνουν ότι είναι καλύτερο για την ομάδα»

–  Η επιστροφή στις προπονήσεις πλησιάζει. Πώς θα πορευτεί η ομάδα το πρώτο διάστημα μετά την αποχή;

«Είναι ευχής έργο να γυρίσουμε στις προπονήσεις. Είναι μεγάλο το διάστημα της αποχής και θα θέλουμε πολύ να επιστρέψουμε και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Είμαστε ήδη δύο μήνες εκτός νερού και το διάστημα είναι τεράστιο. Θέλει προσοχή και κόπο, όμως με χαρά θα επιστρέψουμε στην πισίνα».

– Παρότι η σεζόν δεν έχει τελειώσει, ποιο είναι το πλάνο για την ομάδα της επόμενης σεζόν και τι απαντάτε στη φημολογία των τελευταίων ημερών που συνέδεσε τον κ. Βαγγέλη Πάτρα με το τμήμα; 

«Δεν ξέρω τι ακούγεται και γενικά οι φήμες είναι φήμες που μπορεί να είναι σε σωστή κατεύθυνση, μπορεί όμως και σε λανθασμένη! Τα σημαντικά είναι οι υπογραφές οπότε όταν υπάρξει κάτι ουσιαστικό θα τοποθετηθώ. Αποχωρήσεις από το τεχνικό επιτελείο δεν θα έχουμε, αφού με ρωτάτε. Η συνεργασία μου με τον κ. Κατόπη ήταν άψογη και δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα από καμία πλευρά.

Όσον αφορά τον κ. Πάτρα, αυτό που μπορώ να πω είναι ότι μιλάμε για μια μεγάλη προσωπικότητα που ξέρει καλύτερα απ’όλους μας τι θα πει Εθνικός. Είναι από τους υπεύθυνους για να είναι γνωστό το όνομα του Εθνικού τώρα στο πόλο. Γνωστή άλλωστε είναι και η προσφορά του στην προπονητική εδώ και χρόνια. Υπάρχει θετική διάθεση για συνεργασία από όλες τις πλευρές. Έχουν γίνει κάποιες συζητήσεις, το αν, τι και πώς θα γίνει όμως, θα το δούμε εν καιρώ. Το μόνο που γνωρίζω σίγουρα είναι ότι ο Εθνικός με σταθερά βήματα και μέσα από ένα πλάνο που ξεκίνησε πέρσι, προσπαθεί να ενισχυθεί σε όλα τα επίπεδα, είτε αυτό είναι οργανωτικό, είτε προπονητικό, είτε αγωνιστικό. Η εικόνα που έχω από την κατάσταση είναι θετική και με πολλές δυνατότητες και φιλοδοξία. Θέλουμε να χτίσουμε σε στέρεες βάσεις. Αυτό είναι που με χαροποιεί και πιστεύω ότι σιγά-σιγά και με πολλή δουλειά η ομάδα μας θα ανεβαίνει. Αυτός είναι και ο στόχος».

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo