Ευρωπαίος ξανά ο Εθνικός Πειραιώς!

Ο Εθνικός Πειραιώς επιστρέφει στα ευρωπαϊκά Κύπελλα! 

Ο σύλλογος μας θα εκπροσωπηθεί στην Ευρώπη και τη διοργάνωση της Euroleague από το τμήμα γυναικών για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Η πρώτη επιστροφή του «Αυτοκράτορα» ήταν τον Ιανουάριο του 2019 με τη διοργάνωση ομίλου της ίδιας διοργάνωσης στον Πειραιά και το «Πέτρος Καπαγέρωφ» και η δεύτερη αναμένεται στις αρχές του 2021, σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία όσον αφορά το καλεντάρι της.

Πρόθεση του Εθνικού Πειραιώς και του προέδρου της ομάδας, κ. Δημήτρη Κολοβού, ήταν το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης να αγωνιστεί στα ευρωπαϊκά κύπελλα και αυτό έγινε πράξη, καθώς ο «Αυτοκράτορας» από την πρώτη στιγμή δήλωσε συμμετοχή και την Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου, η Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος ανακοίνωσε επίσημα τις ελληνικές ομάδες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στις διοργανώσεις της LEN.

Τα κορίτσια του Κώστα Φιτσανάκη αγωνιζόμενα στη Euroleague θα πάρουν γεύση από το υψηλότερο επίπεδο και θα αντιμετωπίσουν τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Μια ακόμη παρακαταθήκη για το τμήμα υδατοσφαίρισης του «Αυτοκράτορα» που κάνει συνεχή βήματα προόδου και μια συμμετοχή που θα προσδώσει επιπλέον κύρος στον σύλλογο.

Τέσσερις (4) ελληνικές ομάδες στους Άνδρες και άλλες τρεις (3) στις Γυναίκες, δήλωσαν συμμετοχή στα φετινά (2020-21) Ευρωπαϊκά Κύπελλα Υδατοσφαίρισης που διοργανώνει η Len.

Αναλυτικότερα:

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ ΑΝΔΡΩΝ: Ολυμπιακός, ΝΟ Βουλιαγμένης, Υδραϊκός

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΑΝΔΡΩΝ: Απόλλων Σμύρνης

ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ολυμπιακός, ΝΟ Βουλιαγμένης,ΕΘΝΙΚΟΣ

 

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo