Φιτσανάκης: «Να μεγαλώνουμε σαν ομάδα και σαν οργανισμός»!

Το φετινό καλοκαίρι ο Εθνικός Πειραιώς και ειδικότερα το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης απασχόλησαν έντονα τη φίλαθλη κοινότητα του αθλήματος, καθώς ο «Αυτοκράτορας» αδιαμφισβήτητα ενισχύθηκε σημαντικά στο μεταγραφικό πεδίο, ενώ παράλληλα η ομάδα δήλωσε συμμετοχή στην Ευρώπη και επιστρέφει στη Euroleague.

Ο καιρός πέρασε γρήγορα από την έναρξη της προετοιμασίας έως και τώρα, όπου το πρωτάθλημα της Α’ γυναικών ξεκινάει, αρχής γενομένης από το Σάββατο, 10 Οκτωβρίου, εκεί που οι «κυανόλευκες» αντιμετωπίζουν τον Ολυμπιακό στο «Π. Καπαγέρωφ», κεκλεισμένων των θυρών.

Το ethnikoswaterpolo.gr ήρθε σε επαφή με τον προπονητή της ομάδας, Κώστα Φιτσανάκη, ο οποίος διανύει τον δεύτερο χρόνο του στον σύλλογο και φέτος έχει να διαχειριστεί ένα σύνολο που ενισχύθηκε και παράλληλα μείωσε τον μέσο όρο ηλικίας του σημαντικά, με το βλέμμα στο μέλλον και όχι μόνο στο παρόν.

O Κρητικός προπονητής μιλά για το πως κύλησε η προετοιμασία, για την επιστροφή στην Ευρώπη, τις ακαδημίες όπου πέφτει το βάρος, αλλά και τη σημαία του συλλόγου, Κέλλυ Μπίσμπα, που αποχώρησε από την ενεργό δράση.

Αναλυτικά:

«Τον πρώτο μήνα που έχουμε δουλέψει με τα κορίτσια μπορώ να πω είμαι ενθουσιασμένος μαζί τους. Τα παιδιά έχουν όρεξη και κυρίως έχουν προσωπικά κίνητρα. Η ομάδα δουλεύει πολύ και ανταποκρίνεται. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και αισιόδοξος. Με τα παλαιότερα κορίτσια γνωριζόμαστε από πέρσι και με τα καινούργια σιγά-σιγά με μαθαίνουν και τις μαθαίνω.

Θέλαμε αθλήτριες με κίνητρο, που να θέλουν να βελτιωθούν οι ίδιες και μέσα από αυτές και η ομάδα ολόκληρη».

Για το γεγονός ότι μειώθηκε ο μέσος όρος ηλικίας:

«Δεν κοιτάξαμε την ταυτότητα είναι η αλήθεια, αλλά τη θέληση τους να συμμετέχουν σε αυτό που έχουμε στο μυαλό μας για τον Εθνικό Πειραιώς. Θέλουμε να χτίζουμε συνεχώς, να οργανωνόμαστε σε όλα τα επίπεδα, να μεγαλώνουμε συνεχώς και σαν ομάδα και σαν οργανισμός. Μέσα από αυτά θέλουμε να δούμε μια ομάδα ανταγωνιστική που επιθυμούμε να συνδυάζει εργατικότητα και ταπεινοφροσύνη. Έχοντας το κεφάλι κάτι μια μέρα μπορεί να περπατήσουμε με το κεφάλι ψηλά. Δεν είναι εύκολο, είναι μια διαδικασία που θέλει πείσμα, υπομονή και γερό στομάχι, αλλά όταν υπάρχει διάθεση γίνονται».

Για την επιστροφή στο παλιό σύστημα του πρωταθλήματος (Όλοι με όλους): 

«Το καινούργιο σύστημα… είναι το παλιό και θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να παίξουν με όλους και αυτό είναι καλό. Ελπίζω και εύχομαι στη χρονιά που διανύουμε να δούμε τα πάντα να ολοκληρώνονται με οποιοδήποτε τρόπο διεξαγωγής».

Για τη συμμετοχή στη Euroleague: 

«Γνώμη μου είναι ότι ο Εθνικός πρέπει πάντα να αγωνίζεται στην Ευρώπη. Σας θυμίζω ότι η τελευταία επιτυχία του τμήματος ήταν η κατάκτηση του LEN Trophy, ένας ευρωπαϊκός τίτλος. Χαίρομαι με αυτή την απόφαση και θεωρώ ότι τα οφέλη τις ευρωπαϊκές συμμετοχές έρχονται όταν η ομάδα παίζει σταθερά και διαρκώς στην Ευρώπη, όχι απλώς κάποιες χρονιές.

Θεωρώ σπουδαίο και με τρομερά αγωνιστικά οφέλη το να αγωνίζεται οποιαδήποτε ομάδα στην Ευρώπη. Αυτό παρατηρείται στην προπόνηση, στη νοοτροπία, στα κίνητρα, στην οργάνωση, παντού. Χαίρομαι επίσης που βλέπω και την ομάδα του ΝΟ Λάρισας να κάνει το ίδιο βήμα φέτος».

Για την παράλληλη ανάπτυξη των ακαδημιών:
«Φέτος είχαμε μια πάρα πολύ καλή χρονιά στις ηλικιακές μας κατηγορίες. Οι τρεις ομάδες μας μπήκαν στις 4άδες των τριών πρωταθλημάτων που έγιναν και κάποιες διεκδίκησαν από κοντά και το μετάλλιο. Αυτό είναι κάτι που είχαμε χρόνια να δούμε για τον Εθνικό και δεν μπορώ να μην αναφέρω την πολύ καλή δουλειά που έκανε τα τελευταία χρόνια στα κορίτσια ο Δημήτρης Δασκαλόπουλος. Προφανώς αυτές οι επιτυχίες έχουν τη σφραγίδα του.
Τώρα, μαζί μας είναι ο Βαγγέλης Πάτρα, ο οποίος με την προσωπικότητα του ήδη προσπαθεί να βάλει τη δική του υπογραφή. Ξέρει από πρωταθλητισμό ο κ. Πάτρας οπότε πιστεύω ότι θα δούμε κι άλλα πράγματα από τα κορίτσια μας, με ευχή να βγάλουμε αθλήτριες σε υψηλό επίπεδο που θα πλαισιώσουν τη γυναικεία ομάδα. Έχουμε κορίτσια με ταλέντο και πιστεύω δεν θα αργήσει αυτή η μέρα…».
Για την αποχώρηση της σημαίας του Εθνικού, Κέλλυς Μπίσμπα, από την ενεργό δράση:
«Τι να πω εγώ για την Κέλλυ… Η Κέλλυ είναι τοτέμ για τον Εθνικό. Αρχηγός με Α κεφαλαίο που έγραψε τη δική της ιστορία με χρυσά και ευρωπαϊκά γράμματα με τον σύλλογο. Χαίρομαι που συνεχίζει από το πόστο που είναι. Έχει πολλά να μεταλαμπαδεύσει στους μικρούς αθλητές μας και πιστεύω θα μακροημερεύσει και στους πάγκους. Είναι εξαιρετική συνεργάτης και άνθρωπος».
Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo