Φιτσανάκης: «Σπουδαίο γεγονός η επανεκκίνηση του πρωταθλήματος»

Το ημερολόγιο έγραφε 24 Οκτωβρίου όταν για τελευταία φορά η γυναικεία ομάδα του Εθνικού Πειραιώς έπαιρνε μέρος σε επίσημο αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τέσσερις μήνες μετά και συγκεκριμένα στις 27 Φεβρουαρίου η ομάδα του Κώστα Φιτσανάκη επέστρεψε στις εγχώριες διοργανώσεις, ταξιδεύοντας στη Λάρισα για το εξ αναβολής παιχνίδι της 5ης αγωνιστικής με τον ΝΟΛ.

Οι «κυανόλευκες», όπως και οι υπόλοιπες ομάδες της Α’ γυναικών, ανταμώνουν ξανά με το κίνητρο και το ενδιαφέρον τους για παιχνίδι, με τον Εθνικό Πειραιώς να κάνει δυναμικό πρώτο βήμα στην αθλητική επανεκκίνηση της ελληνικής υδατοσφαίρισης, παίρνοντας μια σημαντική νίκη στη θεσσαλική πόλη με σκορ 12-6, την 4η για τον «Αυτοκράτορα» στο πρωτάθλημα.

Ο τεχνικός της ομάδας, Κώστας Φιτσανάκης, μίλησε στο ethnikoswaterpolo.gr για την επανέναρξη, την εμφάνιση της ομάδας στη Λάρισα, αλλά και για τις προσδοκίες που υπάρχουν από το πιο αλλόκοτο πρωτάθλημα της ιστορίας, που βάλλεται λόγω του COVID-19, με την ευχή να είναι αυτή η αρχή της εξομάλυνσης για όλους. 

«Ο αγώνας με τον ΝΟΛ πήγε περίπου όπως το περιμέναμε. Είδαμε δύο ομάδες που προσπάθησαν να δείξουν αυτά που έχουν δουλέψει με αρκετά σκαμπανεβάσματα κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, καθότι ήταν εμφανής η έλλειψη αγώνων. Οι ομάδες της επαρχίας, όπως η Λάρισα, χρειάζονται περισσότερο χρόνο και παιχνίδια προκειμένου να βρουν καλύτερο ρυθμό και νομίζω αυτό έγειρε τη πλάστιγγα υπέρ μας. Κάναμε ένα καλό ξεκίνημα και μετά καταφέραμε να κρατήσουμε το σκορ ακόμη και σε σημεία που η απόδοση μας είχε πέσει. Παρ’όλα αυτά, θέλαμε τη νίκη και την πήραμε απέναντι σε μια ομάδα που ήταν πολύ κινητική, είχε τη δύναμη της έδρας και κυνήγησε τον αγώνα μέχρι το τέλος».

Για την μεγάλη περίοδο απραξίας και τις αθλήτριες του:

«Από τα κορίτσια είμαι ευχαριστημένος. Όλον αυτόν τον καιρό έχουν προσπαθήσει πολύ στην προπόνηση δεδομένων των συνθηκών. Στον αγώνα έδειξαν ένα καλό πρόσωπο και δικαιολογώ την αλλαγή απόδοσης καθώς είχαμε τέσσερις μήνες να παίξουμε. Λάθη κάναμε και προφανώς σε αυτά πατάμε για να τα μειώσουμε και να φανούμε καλύτεροι στη συνέχεια».

Για την επανέναρξη και τον μη υποβιβασμό:
«Είναι σπουδαίο το ότι ξεκινάμε. Το θεωρώ πολύ σημαντικό και νομίζω θα φανεί σε πολλά επίπεδα. Μακάρι να μπούμε σε πλήρη κανονικότητα. Όλοι είναι χαρούμενοι με την έναρξη.
Κατά τη γνώμη μου εφόσον προλαβαίνει να διεξαχθεί κανονικά το πρωτάθλημα, θα έπρεπε να υπάρχει υποβιβασμός. Οι λόγοι πολλοί, ο ανταγωνισμός, η προπόνηση σε καλύτερο επίπεδο, οι υποχρεώσεις των ομάδων και φυσικά σημαντικό είναι να γίνουν οι από κάτω κατηγορίες. Δεν μπορώ βέβαια να παραβλέψω ότι για πολλές ομάδες αυτή η κατάσταση έφερε αλλαγές και δυσκολίες που ήταν ίσως καταλυτικές για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Το μόνο καλό που βλέπω είναι ότι αρκετές ομάδες όπως για παράδειγμα το Ρέθυμνο, που δουλεύουν με μικρά παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να δώσουν χρόνο συμμετοχής χωρίς άγχος. Αυτό για τη παραγωγή παικτριών θα είναι καλό».
Πλέον, ο Εθνικός Πειραιώς προετοιμάζεται για το παιχνίδι της 6ης αγωνιστικής με τον ΑΝΟ Γλυφάδας στις 4/3 και ώρα 12:00. 
Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo