Η φωνή του Γιάννη Μαντζουράνη θα ηχεί αέναα στα αυτιά μας! Αντίο «ΕΘΝΙΚΑΡΑ» μας!

Η φωνή του Γιάννη Μαντζουράνη θα ηχεί αέναα στα αυτιά μας!

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 87 ετών άφησε ο Γιάννης Μαντζουράνης, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με τον αγαπημένο του σύλλογο, με τη λατρεία του τον ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ.

Η αέναη ιαχή των ελληνικών γηπέδων και η φωνή που δόξασε τον Εθνικό Πειραιώς δεν βρίσκεται πια κοντά μας, ωστόσο για πάντα το «ΕΘΝΙΚΑΡΑ» θα ακούγεται στα αυτιά μας. Ο Γιάννης Μαντζουράνης αφήνει σε όλους μας βαριά κληρονομιά. Μια κληρονομιά που δηλώνει αγνή αγάπη για μια ομάδα, για τον αθλητισμό. Μια κληρονομιά που δηλώνει ήθος και ανιδιοτέλεια, μακριά από νοοτροπίες που δεν προάγουν την ευγενή άμιλλα και το φίλαθλο πνεύμα.

Από μικρό παιδί ακολουθήσε τον Εθνικό σε κάθε του βήμα, ενώ είχε κερδίσει τον σεβασμό όλου του φίλαθλου κοινού χάρη στον αγνό του χαρακτήρα. Από το 1956 μέχρι και το Νοέμβριο του 2014, όπως ο ίδιος έχει πει, είχε χάσει μόλις 12 αγώνες της αγαπημένης του ομάδας.

«Παρών» πάντοτε και στα κολυμβητήρια που έπαιζε ο «Αυτοκράτορας», ενώ το 2019 είχε σταθεί στο πλευρό της γυναικείας ομάδας υδατοσφαίρισης του συλλόγου, όταν εκείνη αγωνίστηκε στον Πειραιά για την Ευρωλίγκα. Μετά το τέλος της διοργάνωσης, τότε, τα κορίτσια έσβησαν την τούρτα για τα γενέθλια του «ΕΘΝΙΚΑΡΑ» μας.

Όλο το τμήμα υδατοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιώς αποχαιρετά την «καρδιά» του συλλόγου μας, τον θρυλικό στα πέρατα της Ελλάδας, Γιάννη Μαντζουράνη, τον τελευταίο ρομαντικό φίλαθλο της χώρας.

Πια, το «ΕΘΝΙΚΑΡΑ» θα ακούγεται από τους ουρανούς και τα αστέρια… κ. Γιάννη, σας ευχαριστούμε για όλα! Θα σας θυμόμαστε για πάντα, θα τιμούμε το όνομα σας όπου αγωνίζεται ο Εθνικός Πειραιώς!

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo