Κέρδισαν (και) τις εντυπώσεις οι Νέες γυναίκες – Πρόκριση για τους Νέους Άνδρες!

 

Ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής (31/10) οι αγώνες του Α’ γύρου της Α’ φάσης του πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης των Νέων Γυναικών (Κ19) και έχουν ξεχωρίσει ήδη οι ομάδες με το προβάδισμα πρόκρισης για τη συμμετοχή την Τελική φάση της διοργάνωσης.

Σημειώνουμε ότι οι αγώνες του Β’ Γύρου της Α΄φάσης θα γίνουν στις 4-6 Ιανουαρίου 2022, ενώ στην Τελική φάση (11-13 Μαρτίου) προκρίνονται -συνολικά από τους τέσσερις Ομίλους- 10 ομάδες, δηλαδή οι τρεις πρώτες από τους Ομίλους των πέντε ομάδων και οι δύο πρώτες από τους Ομίλους των τεσσάρων και των τριών ομάδων.

Όσον αφορά τον Εθνικό Πειραιώς, οι «κυανόλευκες» της Αντιγόνης Ρουμπέση και του Μάρκο Μίτσιτς κέρδισαν τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις τους, έπαιξαν όμορφο πόλο και κατέκτησαν τρεις νίκες (9 βαθμούς), κόντρα σε ΑΝΟΓ, Περιστέρι και Ιωνικό, ενώ γνώρισαν την ήττα 14-6 από τον ΝΟ Βουλιαγμένης. Αυτό συνεπάγεται με τη 2η θέση στον Β’ Όμιλο Αττικής.

Η Βαθμολογία (5 αγ. Α΄Γύρου):

1. ΝΟ Βουλιαγμένης 12

2. Εθνικός Πειραιά 9

3. ΑΝΟ Γλυφάδας 6

4. Ιωνικός 3

5. ΓΣ Περιστερίου 0


Στο πρωτάθλημα Νέων ανδρών τώρα, αναδείχθηκαν οι 19 από τις 20 ομάδες που παίρνουν την πρόκριση στη Β’ φάση του πρωταθλήματος, με την ολοκλήρωση των αγώνων -όλων πλην ενός- των Ομίλων της Α’ φάσης της διοργάνωσης, την Κυριακή (31/10). Εκκρεμεί ο αγώνας Παλαιό Φάληρο – Απόλλων Σμύρνης του Β’ Ομίλου Αττικής, που θα γίνει σε νέα ημερομηνία που θα ορίσει η ΚΟΕ και από το αποτέλεσμά του θα γίνει γνωστή και η 20ή ομάδα του παζλ των προκρίσεων.

Οι 19 που έχουν προκριθεί είναι οι: Παναθηναϊκός, Υδραϊκός, ΓΣ Ηλιούπολης (από τον Α’ Όμιλο Αττικής), Πανιώνιος, Νηρέας Χαλανδρίου (από τον Β’ Όμιλο Αττικής), ΝΟ Βουλιαγμένης, ΑΝΟ Γλυφάδας, ΝΟ Χίου (από τον Γ’ Όμιλο Αττικής), ΓΣ Περιστερίου, Νηρέας Γέρακα, Εθνικός Πειραιά (από τον Δ’ Όμιλο Αττικής), ΠΑΟΚ, ΟΥΚ Βόλου, ΟΦΘ (από τον Όμιλο Θεσσαλονίκης), ΝΟ Πατρών, Ολυμπιακός, ΝΕ Πατρών (από τον Όμιλο Πελοποννήσου), ΝΟ Χανίων, ΟΦΗ (από τον Όμιλο Κρήτης).

Οι «κυανόλευκοι» του Ανδρέα Καριοφύλλη κατέκτησαν 6 βαθμούς και πέρασαν στην επόμενη φάση.

Η Βαθμολογία (Τελική):

1. ΓΣ Περιστερίου 12

2. Νηρέας Γέρακα 9

3. Εθνικός Πειραιά 6

…………………………….

4. ΑΟ Πετρούπολης 3

5. ΑΕΚ 0

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo