Ο Εθνικός Πειραιά συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι!

Ημέρα διπλής γιορτής για τον σύλλογο του Εθνικού Πειραιά, αφού στην επέτειο των 98 χρόνων από την ίδρυση της ομάδας, τα κορίτσια του γυναικείου τμήματος υδατοσφαίρισης έβαλαν για τα καλά τον «Αυτοκράτορα» στον χάρτη του ευρωπαϊκού πόλο, κατακτώντας την πρόκριση για τις καλύτερες «16» ομάδες της Ευρωλίγκας.

Το πρωί της Κυριακής, η ομάδα του Μάρκο Μίτσιτς επικράτησε άνετα με 23-4 της Ολίμπια Κόσιτσε από τη Σλοβακία και πήρε το 3ο εισιτήριο του Δ’ Ομίλου στο Πόρτο. Το παιχνίδι δεν επιδέχεται κριτικής, με την ελληνική ομάδα να παίρνει εξ αρχής τα ηνία και να φθάνει σε μια άνετη νίκη με σοβαρότητα και συγκέντρωση μέχρι το τέλος.

Η πρόκριση μπορεί να ήταν αναμενόμενη, ωστόσο τα κορίτσια έχουν πεισμώσει να αποδείξουν ότι αυτό δεν είναι το «ταβάνι» τους και ότι έχουν πολλά περισσότερα να δώσουν για τον Εθνικό στη μετέπειτα πορεία. Πρώτη σκόρερ στον αγώνα με την Κόσιτσε ήταν η Άλκηστη Μπενέκου με έξι τέρματα.

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo