Τρεις «κυανόλευκες» στο Ελλάδα – Ουγγαρία – Μπενέκου, Σωτηρέλη και Πάρκες στις συνθέσεις των Εθνικών ομάδων!

 

Τρείς παίκτριες του «Αυτοκράτορα» θα είναι παρούσες στην πρεμιέρα του World League γυναικών, αύριο – Τρίτη 25/01 στην Πάτρα («Α. Πεπανός» – 20:00)! Η Ελένη Σωτηρέλη και η Άλκηστις Μπενέκου επιλέχθηκαν από την ομοσπονδιακή τεχνικό, Αλεξία Καμμένου, στην 15άδα της Εθνικής ομάδας και ήδη έχουν… «μετακομίσει» με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στην πελοποννησιακή πόλη. Από την άλλη, η Χάλκινη Ολυμπιονίκης του Τόκιο και… επιθετικό «έτερον ήμισυ» της Άλκηστις Μπενέκου στα 2μ, Ρεμπέκα Πάρκες, επίσης αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής Ουγγαρίας και θα έρθει αντιμέτωπη με το ελληνικό σύνολο στην 1η Αγωνιστική του World League (Ευρωπαϊκά Προκριματικά 2022).

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τόσο η συγκεκριμένη «τριάδα», όσο και όλα τα κορίτσια του Εθνικού έχουν αναπτύξει μια άψογη συνεργασία και «χημεία» μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να προσαρμόζονται εύκολα στις κλήσεις της Εθνικής ομάδας και τα καμπ προετοιμασίας (παρούσες σε προηγούμενο προπονητικό καμπ ήταν και οι: Ελληνιάδη, Ιωάννου, Χατζηκυριακάκη). Ομολογουμένως, αύριο αναμένεται μια συναρπαστική αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο ποιοτικές ομάδες του ευρωπαϊκού πόλο, ενώ μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει το ντεμπούτο τόσο της Αλεξίας Καμμένου, όσο και ολόκληρης της ανανεωμένης Εθνικής ομάδας.

Οι 15 αθλήτριες που κλήθηκαν για τον αγώνα Ελλάδα – Ουγγαρία είναι:

Ιωάννα Σταματοπούλου, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Νικόλ Ελευθεριάδου, Ελένη Ξενάκη, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη, Χριστίνα Σιούτη, Φωτεινή Τριχά (ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ), Ιωάννα Χυδηριώτη, Αθηνά Γιαννοπούλου, Μαρία Πάτρα, Στεφανία Σάντα (ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ), Ελένη Σωτηρέλη, Άλκηστη Μπενέκου (ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ), Τίνα Κοντογιάννη(ΑΝΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ).

 

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo