Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΤΕΛΙΚΟ!

Επιβεβαιώθηκαν τα σενάρια σχετικά με την Ευρωλίγκα γυναικών και το LEN Trophy, μετά την απόφαση της LEN να αποκλείσει την Ρωσία και τη Λευκορωσία απ’όλες τις διοργανώσεις της. Αυτό σημαίνει ότι έφθασε και επίσημα μια ιστορική στιγμή για το τμήμα υδατοσφαίρισης γυναικών του «Αυτοκράτορα», ο οποίος επιστρέφει σε ευρωπαϊκό τελικό ύστερα από 12 χρόνια και όλοι θυμόμαστε πολύ καλά τι είχε γίνει την τελευταία φορά, όταν ο Εθνικός Πειραιά κατέκτησε το LEN Trophy το 2010 στην έδρα του.

Η ομάδα της Αντιγόνης Ρουμπέση θα διεκδικήσει το ευρωπαϊκό τρόπαιο με αντίπαλο τη Ντουναΐσβάρος από την Ουγγαρία, με το πρώτο παιχνίδι να είναι προγραμματισμένο για τις 26 Μαρτίου στη Βουδαπέστη και τον επαναληπτικό να έχει οριστεί για τις 30 Μαρτίου στον Πειραιά, εκεί όπου σύσσωμη η οικογένεια του Εθνικού Πειραιά απ’όλη την Ελλάδα θα βρεθεί στα κάγκελα του «Π. Καπαγέρωφ» για να ωθήσει τα κορίτσια στην ευρωπαϊκή κορυφή!

Παράλληλα, συμφωνήθηκε ότι μετά τον αποκλεισμό των Kίνεφ Κίρισι και Ουραλότσκα, οι αντίστοιχοι αντίπαλοι των προημιτελικών αυτών των δύο ομάδων, Ουίπεστ (Ουγγαρία) και Πάντοβα (Iταλία), προκρίνονται εξ ορισμού στο Final Four της Euroleague.

Με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Προεδρείου της LEN, πραγματοποιήθηκαν οι κληρώσεις και των δύο τελικών και το αποτέλεσμα έχει ως εξής:

Φάιναλ Φορ Euro League (1-2 Απριλίου) Ημιτελικοί

Ολυμπιακός Πειραιώς (GRE) – Ουίπεστ (HUN)

Σαμπαντέλ (ESP) – Πάντοβα (ITA)

(Ο οικοδεσπότης θα αποφασιστεί)

Τελικός LEN Trophy

Σκέλος 1, 26 Μαρτίου: Ντουναϊσβάρος (Ουγγαρία) – Εθνικός Πειραιώς (GRE)

Σκέλος 2, 30 Μαρτίου: Εθνικός Πειραιώς (GRE) – Ντουναϊσβάρος (Ουγγαρία)

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo