Η ΑΕΚ τίμησε τον Κυπελλούχο Ευρώπης Εθνικό Πειραιά – Διπλό στην Ηλιούπολη! (VIDs)

Σε μια πολύ όμορφη κίνηση προχώρησε ο σύλλογος της ΑΕΚ, καθώς τα κορίτσια της ομάδας παρέδωσαν σε εκείνα του Εθνικού ένα κίτρινο τριαντάφυλλο, για την κατάκτηση του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ από τον «Αυτοκράτορα».

Στο αγωνιστικό κομμάτι, όσον αφορά την εξ αναβολής αναμέτρηση της 14ης αγωνιστικής, ο Εθνικός με φόρα από το Ευρωπαϊκό πήρε το διπλό στην Ηλιούπολη με σκορ 7-14! Η Άλκηστη Μπενέκου για τον «Αυτοκράτορα» και η Κάσεϊ από το σύνολο της Κικής Λιόση ξεχώρισαν σήμερα στο σκοράρισμα με 4 και 3 τέρματα αντίστοιχα, ενώ και οι δύο ομάδες στρέφουν σιγά σιγά το βλέμμα τους στο FINAL-4 του Κυπέλλου Ελλάδος στη Λάρισα!

H «Ένωση» είχε μελετήσει τον τρόπο παιχνιδιού του Εθνικού και στην αρχή ήταν εξαιρετικά στημένη, ωστόσο οι παίκτριες της Αντιγόνης Ρουμπέση προσαρμόστηκαν, εκμεταλλεύτηκαν κάποιες λανθασμένες τοποθετήσεις στα μπλοκ των «κιτρινόμαυρων» και άνοιξαν τη διαφορά καθοριστικά από το δεύτερο οκτάλεπτο και έπειτα.

Η ΑΕΚ αγωνίστηκε χωρίς την Αναστασία Λούδη και την Εμμανουέλα Αρχοντάκη, ενώ ο Εθνικός άφησε εκτός λόγω περιορισμού ξένων τη Βέριτσα Μπάκοτς. Η Μαρία Τσουρή έπαιξε κόντρα στον Εθνικό, με τη θρυλική πορτιέρε την προηγούμενη Τετάρτη να αποθεώνεται από τους φίλους του «Αυτοκράτορα», στο πλαίσιο του τελικού του ΛΕΝ ΤΡΟΦΙ, για την κατάκτηση του αντίστοιχου τροπαίου το 2010. Στον αγώνα έπαιξαν και οι τέσσερις τερματοφύλακες, καθώς την Τσουρή αντικατέστησε η νεαρή Μπεκρή και τη Τζόνσον (Έπιασε πέναλτι στο 2ο οκτάλεπτο) η Ελένη Σωτηρέλη.

Μετά από αυτό το παιχνίδι, ο Εθνικός Πειραιά έφθασε τους 37 βαθμούς σε 17 αγώνες, ενώ η ΑΕΚ της Κικής Λιόση παρέμεινε στους 34 ύστερα από 19 αναμετρήσεις.

Η διακύμανση:

1ο οκτάλεπτο: 0-1 Μπενέκου Ι., 1-1 Μαστρόκαλου, 1-2 Μπενέκου Αλ., 2-2 Κάσεϊ, 2-3 Μπενέκου Αλ., 2-4 Χαραλαμπίδη Στ., 3-4 Στρατηδάκη, 3-5 Μπενέκου Αλ.

2ο οκτάλεπτο: 3-6 Χαραλαμπίδη Στ., 3-7 Ελληνιάδη, 3-8 Κοντονή, 4-8 Κοβάσεβιτς, 4-9 Χαραλαμπίδη Ι.

3ο οκτάλεπτο: 4-10 Κοντονή, 4-11 Ελληνιάδη

4ο οκτάλεπτο: 5-11 Κώτσια, 5-12 Καραμπέτσου, 5-13 Μπενέκου Αλ., 5-14 Χαραλαμπίδη Ι., 6-14 και 7-14 Κάσεϊ

ΑΕΚ – ΕΘΝΙΚΟΣ 7-14

Τα οκτάλεπτα: 3-5, 1-4, 0-2, 3-3

ΑΕΚ (Κική Λιόση): Τσουρή, Κάσεϊ 3, Κάσσαρη, Κοβάσεβιτς 1, Γαβαλά, Μαστρόκαλου 1, Στρατηδάκη 1, Κώτσια 1, Τσιμάρα Ευφ., Τσιμάρα Ευδ., Γροζοπούλου, Μπεκρή, Βαμβακάρη, Ζαχαρίου

ΕΘΝΙΚΟΣ (Αντιγόνη Ρουμπέση): Σωτηρέλη, Ιωάννου, Χαραλαμπίδη Ι. 2, Ελληνιάδη 2, Κοντονή 2, Πάρκες, Χατζηκυριακάκη, Άλκηστη Μπενέκου 4, Ρακιντζή, Χαραλαμπίδη Στ. 2, Ιόλη Μπενέκου 1, Μπερίκου, Τζόνσον, Γκοτζιά Καραμπέτσου 1

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo