Κλήθηκε στην Εθνική Αυστραλίας η Σαρλίζ Άντριους ενόψει World League Super Final

Η «κυανόλευκη» παίκτρια των Κυπελλούχων Ευρώπης, Σαρλίζ Άντριους, κλήθηκε στην Εθνική ομάδα της Αυστραλίας ενόψει του World League Super Final (2-6 Νοεμβρίου).

Με την κατάκτηση του Intercontinental Cup του World League τον περασμένο Μάρτιο, οι «Stingers» προκρίθηκαν στο Super Final της διοργάνωσης, ανάμεσα στις 8 κορυφαίες ομάδες του κόσμου. Με λιγότερο από δύο χρόνια να απομένουν μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ο επικεφαλής προπονητής της Εθνικής γυναικών της Αυστραλίας, Paul Oberman, ανέφερε ότι το φετινό Super Final αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την ομάδα να ανταγωνιστεί αντιπάλους παγκόσμιας κλάσης.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που για άλλη μια φορά οι γυναίκες μας αγωνίζονται ενάντια στις καλύτερες ομάδες στον κόσμο στο WLSF. Δίνεται στην ομάδα μας η ευκαιρία να συγκεντρωθεί και να έχει ποιοτικό ανταγωνισμό, καθώς συνεχίζουμε να δουλεύουμε με στόχο το Παρίσι 2024».

«Πολλές από τις παίκτριες της Εθνικής αποκτούν αυτήν τη στιγμή πολύτιμη εμπειρία παίζοντας για επαγγελματικούς συλλόγους σε όλη την Ευρώπη και σε κολέγια στις ΗΠΑ! Θα αξιοποιήσουμε λοιπόν την παρουσία μας στο World League Super Final και θα προετοιμαστούμε από κοινού με την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια ομάδα των ΗΠΑ, καθώς και με την Χάλκινη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Ολλανδία, στο Ολλανδικό Προπονητικό Κέντρο στο Zeist», δήλωσε ο Oberman.

Όμιλος Α – Καναδάς, Ιταλία, Ολλανδία, ΗΠΑ

Όμιλος Β – Αυστραλία, Ουγγαρία, Νέα Ζηλανδία και Ισπανία.

Το Super Final – World League της FINA θα διεξαχθεί στη Σάντα Κρουζ της Τενερίφης (Ισπανία) από τις 2 έως τις 6 Νοεμβρίου 2022.

Οι κλήσεις για την Εθνική Αυστραλίας:

Abbie Andrews
Charlize Andrews
Zoe Arancini
Hayley Ballesty
Tenealle Fasala
Bronte Halligan
Siena Hern
Matilda Kearns
Bridget Leeson Smith
Genevieve Longman
Jamie Oberman
Gabriella Palm
Amy Ridge
Ruby Swadling
Alice Williams

Πρόγραμμα για τον Β’ Όμιλο:

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου | Αυστραλία – Ουγγαρία – 9:20 μ.μ.

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου | Αυστραλία – Νέα Ζηλανδία 23:00

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου | Αυστραλία – Ισπανία 12:40

Σάββατο 5 & Κυριακή 6 Νοεμβρίου | Τελικοί

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo