Έτοιμος για τον 4ο ευρωπαϊκό τελικό της ιστορίας του ο Εθνικός Πειραιά – Τα πάντα για την Συνέντευξη Τύπου!

Λίγες ώρες απομένουν πλέον για τον μεγάλο τελικό του LEN SUPER CUP 2022 ανάμεσα στον Πρωταθλητή Ευρώπης – Ολυμπιακό και τον Κυπελλούχο Ευρώπης – Εθνικό Πειραιά. Η μεγάλη γιορτή της ελληνικής υδατοσφαίρισης και μαζί μεγάλη γιορτή του Πειραιά, θα διεξαχθεί το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο κολυμβητήριο «Π. Καπαγέρωφ», με την ομάδα του Στέφανου Λέανδρου να είναι απόλυτα προετοιμασμένη για μια συγκλονιστική ευρωπαϊκή μάχη απέναντι στις «ερυθρόλευκες», ενώ τα δύο σύνολα θα συναντηθούν αγωνιστικά για πρώτη φορά φέτος!

Στο πλαίσιο λοιπόν του σπουδαίου παιχνιδιού, το οποίο θα διαφημίσει σε όλη την Ευρώπη την γυναικεία υδατοσφαίριση αλλά και τον ελληνικό αθλητισμό, πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη» η Συνέντευξη Τύπου των δύο ομάδων. Από κάθε σύλλογο, το «παρών» έδωσαν η αρχηγός και ο προπονητής, με την Μαργαρίτα Πλευρίτου και τον Αλεξάνταρ Τσίριτς για τους «ερυθρόλευκους» και την Ελένη Σωτηρέλη και τον Στέφανο Λέανδρο για τον Κυπελλούχο Ευρώπης του 2022 – Εθνικό Πειραιά να απαντούν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για την μεταξύ τους αναμέτρηση, εκφράζοντας τις απόψεις τους και τις σκέψεις τους. Επίσης στη Συνέντευξη Τύπου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του ΟΠΑΝ, Ιωσήφ Βουράκης, ο οποίος τόνισε τα όσα σημαίνουν για την πόλη η διεξαγωγή και η φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού αθλητικού δρώμενου.

Απόψε λοιπόν, ο Εθνικός Πειραιά θα αγωνιστεί στον 4ο ευρωπαϊκό τελικό στην ιστορία του τμήματος, το οποίο τα τελευταία χρόνια έχει χαρίσει μεγάλες στιγμές στους φίλους του συλλόγου με την πορεία που διαγράφει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Η αρχή έγινε το 2010, όταν οι «κυανόλευκες» αντιμετώπισαν την Χάντι Μασίσκ σε έναν εκτός και έναν εντός έδρας αγώνα για την διεκδίκηση του LEN Trophy, με την ομάδα του Κούπλας Μάγιερ τότε να κατακτά τον πρώτο της ευρωπαϊκό τίτλο στην διαδικασία των πέναλτι με συνολικό σκορ 14-13, ενώ ακολούθως αντιμετώπισε τον ΝΟ Βουλιαγμένης για το LEN Super Cup.

Φυσικά, η πιο πρόσφατη μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά, εκεί όπου ο Πειραιάς έβαλε τα γιορτινά του, ήταν αυτή απέναντι στην Ντουναϊσβάρος, με το σύνολο της Αντιγόνης Ρουμπέση να κερδίζει κατά κράτος τις Μαγυάρες με 14-9 (είχε κερδίσει και στο πρώτο παιχνίδι με 12-8), γράφοντας μία ακόμη «χρυσή» σελίδα για τον ιστορικό σύλλογο του Πειραιά!

Ο θεσμός του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ Γυναικών ξεκίνησε για πρώτη φορά το 2006 με νικήτριες τις εξής ομάδες:

2021 – Ολυμπιακός
2020 – Δεν πραγματοποιήθηκε
2019 – Εκίπε Οριζοντε
2018 – Ντουναϊσβάρος
2017 – Κίνεφ Κίρισι
2016 – Σαμπαντέλ
2015 – Ολυμπιακός
2014 – Σαμπαντέλ
2013 – Σαμπαντέλ
2012 – Ιμπέρια
2011 – Προ Ρέκο
2010 – ΝΟ Βουλιαγμένης
2009 – ΝΟ Βουλιαγμένης
2008 – Εκίπε Οριζόντε
2007 – RN Florentia
2006 – Χόνβεντ

H ζωντανή αναμετάδοση του LEN SUPER CUP του Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί μέσω του ONE Channel (19:00)!

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo