Στέφανος Λέανδρος στο ethnikoswaterpolo.gr: «Να σταθεροποιήσουμε την απόδοσή μας»!

Έτοιμος για την επιστροφή του στην ενεργό δράση είναι ο Εθνικός Πειραιά, με το 2023 να βρίσκει τις «κυανόλευκες» να έχουν ήδη πραγματοποιήσει τις πρώτες τους προπονήσεις για το νέο έτος και να αναμένουν τα σημαντικά ματς που ακολουθούν. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους, οι Κυπελλούχες Ευρώπης καλούνται να επανέλθουν σε υψηλό αγωνιστικό ρυθμό, μιας και το πρόγραμμα αγώνων περιλαμβάνει διαδοχικές απαιτητικές αναμετρήσεις σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο, ενώ ο κάτοχος του LEN Trophy 2022 (πλέον Euro Cup) συνεχίζει το ευρωπαϊκό του ταξίδι στον θεσμό όπου την περασμένη χρονιά διέπρεψε, φιλοξενώντας σύντομα τον Όμιλο για τους «16» του Euro Cup, στον Πειραιά 13-15 Ιανουαρίου.

Λίγο πριν την επανέναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για το 2023, ο επικεφαλής προπονητής του Εθνικού Πειραιά, Στέφανος Λέανδρος μίλησε στο ethnikoswaterpolo.gr για την έως τώρα πορεία και εξέλιξη της ομάδας του, τη σεζόν 2022/2023. Ο έμπειρος τεχνικός τόνισε τα στοιχεία που του έχουν κάνει θετική εντύπωση μέχρι στιγμής, αλλά και τα όσα θέλει να βελτιώσει προκειμένου ο Κυπελλούχος Ευρώπης να δυναμώσει ακόμη περισσότερο.

Τα όσα δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε τις προπονήσεις, ήταν πολύ εύκολο να αναγνωρίσεις την μεγάλη θέληση που είχαν και έχουν όλες οι κοπέλες για να δουλέψουν. Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε λίγο αργά την προετοιμασία και προσπαθήσαμε όσο πιο γρήγορα γίνεται να καλύψουμε κάποια βασικά πράγματα στο κομμάτι της τακτικής παράλληλα με την προπόνηση της φυσικής κατάστασης. Μπήκαμε γρήγορα στους αγώνες και σίγουρα η απόδοση οφείλω να πω ότι παρουσιάζει αστάθεια. Είμαστε μία καινούργια ομάδα, όμως αυτό σταματάει να υπάρχει σαν δικαιολογία. Θα πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας ιδίως στο κομμάτι της άμυνας, ενώ πρέπει σίγουρα να βελτιωθούμε στον παίκτη παραπάνω που είναι κομβικός για κάθε ομάδα. Από τις αρχές του έτους θα κληθούμε να παίξουμε σημαντικά παιχνίδια για την συνέχεια τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα όσο και στην συνέχεια των ευρωπαϊκών μας υποχρεώσεων».

Κλείνοντας τόνισε πως: «Γνωρίζουμε πολύ καλά εγώ και τα κορίτσια την σημαντικότητα των αγώνων και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα ώστε να παρουσιαστούμε όπως πρέπει. Εύχομαι η νέα χρονιά να μας βρει όλους υγιείς για να φέρουμε τον Εθνικό όσο πιο ψηλά γίνεται στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo