Έκλεισε… «θέση» στο Final-4 της Πάτρας ο Εθνικός Πειραιά με «εξάσφαιρη» Άλκηστη Μπενέκου!

Με πολλές νεαρές αθλήτριες να πρωταγωνιστούν και με πλουραλισμό στην επίθεση, ο Εθνικός Πειραιά επικράτησε του ΝΟ Ρεθύμνου στο «Π.Καπαγέρωφ» με 11-5 και προκρίθηκε στο Final Four του Κυπέλλου Ελλάδος στην Πάτρα (3-4 Φεβρουαρίου), συμμετέχοντας για 2η διαδοχική χρονιά στους τελικούς του θεσμού!

Οι «κυανόλευκες» πήραν από πολύ νωρίς το προβάδισμα χάρη σε τρία διαδοχικά τέρματα της Άλκηστης Μπενέκου, ενώ στη συνέχεια το Ρέθυμνο προσπάθησε να πιέσει, μειώνοντας στα δύο τέρματα στο ημίχρονο με το 6-4, όμως χάρη σε μία εκρηκτική τρίτη περίοδο οι γηπεδούχες ξέφυγαν και πάλι, διαμορφώνοντας ένα ευρύ προβάδισμα για το 11-4. Στο τέταρτο και τελευταίο οκτάλεπτο κάτω από τα δοκάρια του Εθνικού πέρασε η Αναστασία Μπεκρή, με την ομάδα του Στέφανου Λέανδρου να ρίχνει ρυθμούς και το Ρέθυμνο να σκοράρει μόλις ένα τέρμα για το τελικό 11-5. Η ομάδα του Οδυσσέα Μπαριωτάκη παρατάχθηκε με 9 αθλήτριες, ενώ αμφότεροι οι δύο προπονητές χρησιμοποίησαν όλες τις διαθέσιμες παίκτριές τους. Πρώτη σκόρερ της αναμέτρησης ήταν η φουνταριστός των Κυπελλούχων Ευρώπης Άλκηστη Μπενέκου, με 6 γκολ!

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 2-2, 5-0, 0-1

Εθνικός Πειραιά (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Λαλούση, Μπορίσοβα 1, Λασκαρίδου, Κοντονή 1, Μπέτα 1, Χατζηκυριακάκη 1, Μπενέκου Α 6, Ρακιντζή, Κανετίδου 1, Μπενέκου Ι, Άντριους, Μπεκρή, Γεωργούση, Κλαψιανού

Ρέθυμνο (Οδυσσέας Μπαριωτάκης): Πουλοπούλου, Λαμπαθάκη , Ντόϊλ 1, Κυριακάκη 3, Φαρμάκη, Τσιουγκρή 1, Σάντεζ, Μυριοκεφαλιτάκη, Λιμπιτάκη

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo