Ψυχωμένες κοριτσάρες και τεράστιο διπλό στη Βουλιαγμένη!

Πολύ μεγάλο ντέρμπι διεξήχθη στο κολυμβητήριο του Λαιμού ανάμεσα σε ΝΟ Βουλιαγμένης και Εθνικό Πειραιά, με την αγωνία να χτυπάει κόκκινο, καθώς οι δύο ομάδες ήταν αποφασισμένες να μην ηττηθούν και να τα δώσουν όλα μες το νερό, σε μια αναμέτρηση που είχε εξαιρετικές άμυνες, κορυφαίες τερματοφύλακες, αλλά και υποδειγματικές άμυνες από τις αμυντικές φουνταριστών σε πάρα πολλές φάσεις.

Σε ένα παιχνίδι με πολλές ποινές ο Εθνικός Πειραιά με τεράστιο πάθος και πίστη πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη στην έδρα του ΝΟΒ, φθάνοντας τους 36 βαθμούς στο πρωτάθλημα, έχοντας άψογη λειτουργία στον παίκτη λιγότερο, αλλά και στα ίσα, ενώ ο ΝΟΒ παρέμεινε στους 40.

Τα κορίτσια του Στέφανου Λέανδρου έδωσαν και την ψυχή τους και έκαναν μια νίκη – δήλωση για το υπόλοιπο της σεζόν, με όλες, μια προς μια, να δίνει κάτι στο νερό για την ομάδα τους. Με τέτοια απόδοση και εικόνα, ο Εθνικός Πειραιά δεν έχει να φοβάται τίποτα και καμία ομάδα.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ- ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ 6-10

Με ζώνη ανάμεσα ξεκίνησε η Βουλιαγμένη στο παιχνίδι, με τις πρώτες καλές άμυνες να βγαίνουν και για τις δύο ομάδες, ενώ ο ΝΟΒ κέρδισε αποβολή με τη Γιαννοπούλου και στον παίκτη παραπάνω η Σωτηρέλη απέκρουσε. Εν συνεχεία, η Έιμι Ριτζ άνοιξε το σκορ στο 5:15 με σουτ από την περιφέρεια για το 1-0 των γηπεδούχων. Αμέσως μετά, η Βουλιαγμένη κέρδισε αποβολή στην κόντρα και στο παραπάνω η Έλενα Ελληνιάδη με τεχνικό σουτ έγραψε το 2-0 στο 4:34 για την ομάδα της Κικής Λιόση. Ο Εθνικός, ωστόσο, βρήκε λύση στο ανάμεσα του ΝΟΒ, με τη Σαρλίζ Άντριους να βγάζει ωραία ασίστ στην Κοντονή από αριστερά, με τη νεαρή περιφερειακό να εκτελεί ιδανικά για το 2-1 των «κυανόλευκων» στο πρώτο οκτάλεπτο. Στην επόμενη φάση, ο χρόνος ανανεώθηκε λανθασμένα από τη γραμματεία, καθώς είχε δοθεί απλό φάουλ και δεν έγινε σουτ και η Ελληνιάδη κέρδισε αποβολή στην περιφέρεια, όμως οι διαιτητές σταμάτησαν τη φάση. Εν τούτοις, το παιχνίδι συνεχίστηκε με το παραπάνω του ΝΟΒ και η Τίνα Καϊάφα σκόραρε από το δεύτερο δοκάρι για το 3-1. Στη συνέχεια, η Κανετίδου ήταν άτυχη και είχε δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης η Καραμπέτσου αποβλήθηκε για δεύτερη φορά στην αμυντική κόντρα, με την Ελληνιάδη να έχει δοκάρι στο παραπάνω του ΝΟΒ. Αμέσως μετά, η Χατζηκυριακάκη τροφοδότησε την Α.Μπενέκου που κέρδισε ποινή και στο παραπάνω το σουτ της Κανετίδου δεν πέρασε τη νοητή γραμμή του τέρματος. Μετά από απόκρουση της Σωτηρέλη η Κοντονή κέρδισε ποινή στην κόντρα, όμως η Κοτσιώνη απέκρουσε στο λιγότερο του ΝΟΒ σε κόρνερ.

Στα 39 δευτερόλεπτα, η Βουλιαγμένη κέρδισε αποβολή στην κόντρα και στο παραπάνω ο ΝΟΒ δεν κατάφερε να σκοράρει. Στα 19 στην κόντρα, ο Εθνικός κέρδισε εκ νέου αποβολή, όμως η Μαρίνα Κοτσιώνη σταμάτησε το σουτ της Κατσιμπρή με το οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται.


Στη δεύτερη περίοδο, η Μπορίσοβα ξεκίνησε με δύο εξαιρετικές άμυνες στα 2μ. του Εθνικού, ενώ στο 6:20 η Ελληνιάδη κέρδισε ποινή στην κόντρα, όμως η Έμα Ράιτ έκανε παράβαση 2μ, και στη συνέχεια η ίδια αποβλήθηκε, με την Κατσιμπρή να κερδίζει την ποινή και στο παραπάνω του Εθνικού, η Κοντονή έβγαλε μια ιδανική ασίστ στην Μπορίσοβα, η οποία από το δεύτερο δοκάρι μείωσε σε 3-2 στο 5:39. Μπορίσοβα και Ριτζ αντίστοιχα, έπαιζαν εξαιρετικά στην άμυνα φουνταριστών. Στο 3:40 ο διαιτητής Θωμάς απέβαλλε με αντικατάσταση την Έφη Κατσιμπρή. Η Κική Λιόση κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ, όμως η Ά. Μπενέκου έκλεψε τη μπάλα στο παραπάνω του ΝΟΒ. Στη συνέχεια, η Ελένη Μπέτα με την είσοδό της στο παιχνίδι έβγαλε άμυνα στα 2μ. και στην εξέλιξη της φάσης η Κοτσιώνη κράτησε το 3-2 με απόκρουση σε κόρνερ. Στη συνέχεια, η Ράιτ κέρδισε αποβολή για τη Βουλιαγμένη, με τον Εθνικό να βγάζει την άμυνα σε δύο διαδοχικές φάσεις και τη Ρακιντζή να ολοκληρώνει το κλέψιμο στα ίσα αμέσως μετά. Μετέπειτα, η Α. Μπενέκου κέρδισε αποβολή από την Καϊάφα και ο Λέανδρος κάλεσε τάιμ άουτ: Στο παραπάνω, ο Εθνικός δεν εκδήλωσε σουτ μετά την πολύ καλή άμυνα του ΝΟΒ και το οκτάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 3-2.


Το τρίτο οκτάλεπτο ξεκίνησε με ένα φοβερό γκολ από τη Φοίβη Χατζηκυριακάκη, η οποία με λόμπα ισοφάρισε σε 3-3 για τον Εθνικό. Στο 6:23 η Έμα Ράιτ κέρδισε ποινή από τη Μπορίσοβα και στο παραπάνω η Ελληνιάδη στάθηκε άτυχη καθώς είχε δοκάρι. Μάλιστα, στο 5:45 η Ελένη Κανετίδου με ένα μεγάλο σουτ έβαλε για πρώτη φορά μπροστά τον Εθνικό με 3-4. Στην επόμενη φάση, η Στρατηδάκη κέρδισε αποβολή από τη Ρακιντζή και στο παραπάνω, ο Εθνικός είχε αποτελεσματική άμυνα για ακόμη μια φορά στο παιχνίδι. Ακολούθησε σημαντική απόκρουση της Κοτσιώνη σε προσπάθεια της Άντριους. Στη συνέχεια, ο Εθνικός έχασε κόντρα 3 με 2, ενώ λίγο μετά η Μπενέκου ήταν άτυχη σε γυριστό που επιχείρησε από τα 2μ. Στο 2:35 η Στρατιδάκη κέρδισε αποβολή από τη Μπορίσοβα και η Έμα Ράιτ ισοφάρισε σε 4-4 στον παίκτη παραπάνω. Στο 1:38, η Άντριους είδε την Α. Μπενέκου, η οποία με ένα φοβερό γύρισμα από τα 2μ έβαλε μπροστά τον Εθνικό με 4-5. Στην επόμενη φάση, η Στρατιδάκη κέρδισε ποινή στα 2μ. και η ίδια σκόραρε από κοντά για την ισοφάριση του ΝΟΒ σε 5-5 στο 1:15!


Το τελευταίο και κρίσιμο οκτάλεπτο του ντέρμπι, η Ιόλη Μπενέκου έπαιξε την πρώτη καλή άμυνα στα 2μ., ενώ με απόκρουση ξεκίνησε η Κοτσιώνη για τη Βουλιαγμένη. Στο 7:03 η Κοντονή αποβλήθηκε στην κόντρα, ενδεχομένως άδικα, όμως ο Εθνικός έβγαλε αποτελεσματικά το λιγότερο και στην κόντρα η Χατζηκυριακάκη έβγαλε μια φοβερή πάσα στην Άντριους που σκόραρε για το 5-6. Σε εκείνο το σημείο, ο Πέτρος Δουδέσης είδε κόκκινη κάρτα από τον κ. Θωμά και αποχώρησε από τον πάγκο του Εθνικού. Στη συνέχεια, η Άντριους κέρδισε πέναλτι και η Μπορίσοβα ευστόχησε στο 6:00 για το 5-7 του Εθνικού. Μετά τη σέντρα, η Καραμπέτσου αποβλήθηκε για 3η φορά και η Έμα Ράιτ με εξαιρετικό σουτ στο παραπάνω μείωσε σε 6-7. Στη συνέχεια, η Ιουλιάννα Κοντονή με γκολ σε παίκτη παραπάνω έγραψε το 6-8 για τον Εθνικό στο 5:13. Ακολούθησε καθαρή άμυνα της Ι. Μπενέκου στα 2μ. και στη συνέχεια η Κοντονή είδε την Α. Μπενέκου, η οποία σκόραρε για το 6-9 στο 4:28 του Εθνικού με φοβερό γύρισμα από τα 2μ. Στη συνέχεια, η Κοτσιώνη έδιωξε σε κόρνερ το σουτ της Κοντονή στο παραπάνω, ενώ στο 3:55 η Ρακιντζή κέρδισε και δεύτερη ποινή, όμως ο Εθνικός δεν κατάφερε να σκοράρει με τη Γιαννοπούλου να κόβει την πάσα προς το 2ο δοκάρι.

Στη συνέχεια, η Ελληνιάδη κέρδισε ποινή στην κόντρα και η Κική Λιόση κάλεσε τάιμ άουτ στο 1:59. Στο παραπάνω, η Έμι Ριτζ σούταρε αουτ και λίγο αργότερα η Κοντονή με ακόμη μια ασίστ έδωσε στην Άντριους που σκόραρε από κοντά για το 6-10. Σε εκείνη τη στιγμή, ο Στέφανος Λέανδρος αντίκρισε επίσης κόκκινη κάρτα. Στο 1:19 η Καϊάφα κέρδισε αποβολή, όμως ο Εθνικός έβγαλε ακόμη ένα λιγότερο και έφθασε στη μεγάλη νίκη.

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ – ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS 6-10

Τα οκτάλεπτα: 3-1, 0-1, 2-3, 1-5

ΝΟ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ (Κική Λιόση): Κοτσιώνη, Καΐάφα 1, Καλογεροπούλου, Ελληνιάδη 1, Γιαννοπούλου, Ριτζ 1, Ντούλη, Ράιτ 2, Στρατηδάκη 1, Ανδρεάδη, Κουρεμέτη, Αγγελίδη, Ε. Πάτρα, Μαρκατσέλη, Κρασσά.

ΕΘΝΙΚΟΣ NOBEL HELLAS (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου, Μπορίσοβα 2, Λασκαρίδου,  Κοντονή 2, Μπέτα, Χατζηκυριακάκη 1,  Άλκ. Μπενέκου 2, Ρακιτζή, Κανετίδου 1, Ιόλη Μπενέκου,  Άντριους 2, Μπεκρή,  Κατσιμπρή, Κλαψιανού.

Διαιτητές: Μαρκοπούλου, Θωμάς

Αλυτάρχης: Θέμης Χατζής

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo