Πρωτοποριακή συνεργασία του Εθνικού Πειραιά με τη GOLD FORCE ELITE ATHLETIC PERFORMANCE!

Πρωτοποριακή συνεργασία του Εθνικού Πειραιά με τη GOLD FORCE ELITE ATHLETIC PERFORMANCE!

Σε μια νέα εποχή εισέρχεται η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης του Εθνικού Πειραιά, καθώς και η ακαδημία κοριτσιών του ιστορικού Ομίλου, καθώς ο σύλλογος βρίσκεται σε θέση να ανακοινώσει την πρωτοποριακή συνεργασία του με την GOLD FORCE ELITE ATHLETIC PERFORANCE!

Το GOLDFORCE ELITE ATHLETIC PERFORMANCE, αποτελείται από ένα πακέτο
πρωτοποριακών και εξειδικευμένων εξετάσεων, το οποίο στοχεύει να παρέχει στον
αθλητή όλες τις απαραίτητες πληροφορίες φυσικής κατάστασης, με σκοπό να πετύχει
υψηλά αποτελέσματα απόδοσης.

Αυτές τις ξεχωριστές παροχές θα έχει κάθε αθλήτρια της γυναικείας ομάδας του Εθνικού Πειραιά, στο πλαίσιο της επιστημονικής και επαγγελματικής προσέγγισης της αθλητικής της καριέρας, κάτι το οποίο δημιουργεί ασφάλεια και προσφέρει σπάνια γνώση σε κάθε μέλος της ομάδας. Παράλληλα, ο συγκεκριμένος επιστημονικός έλεγχος θα παρέχεται με μειωμένο κόστος σε όλα τα μέλη της «κυανόλευκης» ακαδημίας από εδώ και στο εξής, με στόχο την την στοχευμένη βελτίωση κάθε αθλήτριας που φοράει το σκουφάκι του Εθνικού Πειραιά.

Επιπλέον, η γυναικεία ομάδα του Εθνικού Πειραιά, που διεκδικεί κορυφές και συμμετέχει στο LEN Champions League, θα ονομάζεται «Εθνικός Πειραιά – GOLDFORCE»!

Ορισμένες λεπτομέρειες για το GOLD FORCE ELITE ATHLETIC PERFORMANCE

Αύξηση της Αθλητικής Απόδοσης: Συστάσεις Αξιολόγησης ∆οκιμών

Η Genomed σε συνεργασία με το Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με
υπεύθυνο τον Καθηγητή ∆ρακούλη Νικόλαο, δημιούργησε μαζί με την επιστημονική της
ομάδα το GOLDFORCE ELITE ATHLETIC PERFORMANCE.

Το πακέτο GOLDFORCE ELITE ATHLETIC PERFORMANCE περιλαμβάνει: 

• Γενετική Εξέταση 168 γονιδίων για τον καθορισμό του γενετικού προφίλ του αθλητή με δείγμα στοματικού επιχρίσματος. Έχει διαπιστωθεί ότι οι ικανότητες κάθε ατόμου, ειδικά στα αθλήματα σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με το γενετικό προφίλ. Η επίγνωση του γενετικού προφίλ του αθλητή, τόσο από τον αθλητή όσο και από τον προπονητή, είναι καθοριστικής σημασίας για την επιλογή του κατάλληλου αθλήματος, αλλά και τις ανάλογης θέσης των ομαδικών αθλημάτων . Ο προπονητής αποκτά χρήσιμες πληροφορίες για το γενετικό προφίλ, προκειμένου να καθοδηγήσει σωστά και αποτελεσματικά τον αθλητή, για να βελτιώσει την απόδοσή του και, κατά συνέπεια, τις πιθανότητες διάκρισης και αποφυγής τραυματισμού . Επίσης το γενετικό προφίλ μας δίνει πληροφορίες για πιθανότητα αιφνίδιου θανάτου ,που μπορεί να μας βοηθήσει να μην γίνει ,και σίγουρα στην αποφυγή
από τραυματισμούς ,ξεχωριστά σε οστά, τένοντες και μυς.

• Μέτρηση των Τελομερών με δείγμα στοματικού επιχρίσματος ή αιματοληψία με σκοπό τον
καθορισμό της κυτταρικής γήρανσης του αθλητή. Οι αθλητές ασκούνται καθημερινά με μέτρια ένταση, γεγονός που σχετίζεται όχι μόνο με το μεγαλύτερο μήκος τελομερών, αλλά επίσης και με τη μείωση χρόνιας φλεγμονής και οξειδωτικού στρες, συγκριτικά με του μη αθλητές, ενώ έχουν εντοπιστεί ασυνήθιστα μικρού μήκους τελομερή στους σκελετικούς μυς των αθλητών, που σχετίζονται με κόπωση εξαιτίας της υπερβολικής άσκησης. Επομένως, ο προσδιορισμός του μήκους των τελομερών παρέχει πληροφορίες τόσο στον αθλητή όσο και και στην προπονητική ομάδα σχετικά με το αν τυχόν τραυματισμοί και η πιθανή έλλειψη κατάλληλης ιατρικής-διατροφικής φροντίδας έχουν επηρεάσει την απόδοση του αθλητή.

• Ανίχνευση και προσδιορισμός της ποσότητας μετάλλων και ιχνοστοιχείων σε δείγματα μαλλιών. Η εξέταση αυτή παρέχει άμεσες πληροφορίες σχετικά με την έλλειψη όλων των απαραίτητων μετάλλων και λειτουργικών και βασικών ιχνοστοιχείων, των οποίων η επάρκεια και η ισορροπία αποτελούν τους σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση, την αντοχή και τα αντανακλαστικά κάθε αθλητή, κάτι που είναι σχεδόν αδύνατο να διαγνωστεί με τις κλασικές εξετάσεις αίματος.

• Εξειδικευμένες βιοχημικές εξετάσεις για αθλητές. Οι στοχευμένες βιοχημικές εξετάσεις
μπορούν να παρέχουν την πιο ολοκληρωμένη περιγραφή της “τρέχουσας” κατάστασης κάθε αθλητή τόσο σε βιοχημικό όσο και σε ορμονικό επίπεδο. Η αποκατάσταση της βιοχημικής και ορμονικής ισορροπίας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των πιθανοτήτων τραυματισμού λόγω της μειωμένης ικανότητας του οργανισμού για καθημερινή αποκατάσταση της κυτταρικής και μυϊκής μάζας του αθλητή. Η ρύθμιση των βιοχημικών και ορμονικών μεταβλητών μέσω στοχευμένης διατροφικής και συμπληρωματικής θεραπείας είναι το κλειδί για τη μεγιστοποίηση της απόδοσης του αθλητή.

Με βάση τα παραπάνω, θα παρέχονται τα εξής:

• Εξατομικευμένη καθοδήγηση από τον προπονητή
• Εξατομικευμένη δίαιτα – διατροφή
• Συμβουλευτική Ιατρικής Ακριβείας
• Online επεξήγηση των αποτελεσμάτων από εξειδικευμένους επιστήμονες

Περισσότερες πληροφορίες: www.goldforcetest.gr

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo