Επιστροφή στις νίκες για τον καταιγιστικό Εθνικό Πειραιά GOLDFORCE!

Στις νίκες επέστρεψε ο Εθνικός GoldForce καθώς επικράτησε με 20-4 της ΝΕ Πατρών για την 5η αγωνιστική της Α1 Γυναικών στο Εθνικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Πέτρος Καπαγέρωφ». Το σύνολο του Στέφανου Λέανδρου έφτασε τους 12 βαθμούς που είχε πρώτη σκόρερ την Άλκηστη Μπενέκου που σημείωσε πέντε τέρματα, ενώ οι Πατρινές παρέμειναν στον έναν βαθμό. Την εστία του Εθνικού Πειραιά υπερασπίστηκε η Λυδία Μαυρωτά, καθώς η αρχηγός, Ελένη Σωτηρέλη δεν αγωνίστηκε για λόγους υγείας, ενώ απούσα ήταν και η Σοφία Τορνάρου που έχει αποκομίσει τραυματισμό στο χέρι και αμφότερες προφυλάχθηκαν.

Εθνικός Πειραιά GoldForce – ΝΕ Πατρών 20-4

Σε ένα νευρικό ξεκίνημα για τις δύο ομάδες ο Εθνικός Πειραιά άνοιξε το σκορ με προσωπικό τέρμα της Άλκηστη Μπενέκου από τη θέση της φουνταριστού στο 5:58 του πρώτου οκταλέπτου, ενώ η Ευφροσύνη Τσιμάρα ισοφάρισε σε 1-1 με σουτ από την περιφέρεια. Στην αμέσως επόμενη φάση ο «Αυτοκράτορας» πήρε εκ νέου το προβάδισμα (2-1) με ωραίο τέρμα της Αριάδνη Καραμπέτσου από τη θέση 1, ενώ η Ελένη Κανετίδου διεύρυνε την διαφορά στα δύο τέρματα (3-1) σε κόντρα. Οι φιλοξενούμενες μείωσαν σε 3-2 χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Ευφροσύνης Τσιμάρα που κέρδισε η Τούτσινα από την Αριάδνη Καραμπέτσου. Παρόλα αυτά ο Εθνικός με ένα γρήγορο σερί 3-0 ανέβασε την διαφορά στα τέσσερα τέρματα (6-2). Αρχικά η Άλκηστη Μπενέκου με το δεύτερο προσωπικό της τέρμα έκανε το 4-2 και εν συνεχεία η Τέρνερ σε γρήγορο παραπάνω ανέβασε την διαφορά στα τρία τέρματα (5-2) με την Άλκηστη Μπενέκου σε κόντρα 1vs0 να κάνει το 6-2. Το σύνολο του Στέφανου Λέανδρου πέτυχε και έβδομο τέρμα με την Φοίβη Χατζηκυριακάκη στο 0:12 του πρώτου οκταλέπτου.

Στη δεύτερη περίοδο ο Εθνικός Πειραιά σημείωσε ακόμη ένα γκολ στην κόντρα με την Ειρήνη Νίνου στο 5:41 της περιόδου και έκανε το 8-2, ενώ η Ελένη Κανετίδου σε παίκτρια παραπάνω πέτυχε το 9-2 σε μια αποβολή που κέρδισε η νεαρή Ασημίνα Κλαψιανού. Στο 2:18 η Ιόλη Μπενέκου τραυματίστηκε στο πρόσωπο, ενώ η Ειρήνη Νίνου με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι έκανε το 10-2 και η Έφη Κατσιμπρή σε κόντρα διεύρυνε την διαφορά.

Στο τρίτο οκτάλεπτο η Άλκηστη Μπενέκου με το τέταρτο προσωπικό τέρμα έκανε το 12-2 σε κόντρα 1vs0, ενώ η Όλγα Οικονόμου και Λένα Μιχαϊλοβιτς σε κόντρα έκαναν το 14-2. Ο Εθνικός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό και με ωραίο τελείωμα της Άλκηστη Μπενέκου από τη φουνταριστό, ενώ η Ειρήνη Νίνου από τη περιφέρεια έκανε το 16-2. Άλλα δύο τέρματα πέτυχαν οι Ελένη Μπέτα Έφη Κατσιμπρή για το 18-2 του τρίτου οκταλέπτου.

Στη τελευταία περίοδο ο Εθνικός πέτυχε ακόμη ένα τέρμα χάρη σε εύστοχη εκτέλεση πέναλτι της Αριάδνης Καραμπέτσου, ενώ με νέο πέναλτι αυτή τη φορά από την Σοφία Γεωργούση έκανε το 20-2, ενώ η ΝΕ Πατρών πέτυχε το πρώτο της γκολ μετά την πρώτη περίοδο με την Σνέλγκαρ για το 20-3, ενώ η Μαρία Κεπενού με ωραία λόμπα από τη θέση 3 έκανε το 20-4.

Τα οκτάλεπτα: 7-2, 4-0, 7-0, 2-2

Εθνικός Πειραιά Gold Force (Στέφανος Λέανδρος): Σωτηρέλη, Καραμπέτσου 2, Οικονόμου 1, Τέρνερ 1, Μπέτα 1, Νίνου Ειρ. 3, Χατζηκυριακάκη 1, Μπενέκου Αλκ. 5, Μιχαϊλοβιτς 1, Κανετίδου 2, Μπενέκου Ι., Γεωργούση 1, Μαυρωτά Λ., Κατσιμπρή 2, Κλαψιανού

ΝΕ Πατρών (Κώστας Σακκαλής): Κοντάκου Αν., Ανδρουτσέλη, Σνέλγκαρ 1, Κοντάκου Δ., Τσιμάρα Ευφ. 2, Λαμπάτου, Ζαφειράκη, Μπινιάρη, Μοίραλη, Λιαπάκη, Τούτσινα, Κεπενού 1, Μπεκρή, Ζήκου, Αρνά

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo