Στέφανος Λέανδρος: «Μεγάλη ανοχή των διαιτητών στο πρέσινγκ της Φερεντσβάρος στο 4ο οκτάλεπτο»!

Στην αλλαγή του τρόπου παιχνιδιού της Φερεντσβάρος και σε συνδυασμό με την ανοχή των διαιτητών στο σκληρό παιχνίδι των Μαγυάρων στάθηκε ο Στέφανος Λέανδρος σε δηλώσεις του στο ethnikoswaterpolo.gr, μετά την οριακή ήττα για την 4η αγωνιστική του Γ’ Ομίλου του LEN Champions League. Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε στις λεπτομέρειες που πρέπει να βελτιώσουν οι «κυανόλευκες», προκειμένου η ομάδα να είναι πιο αποτελεσματική σε κλειστά παιχνίδια.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Παίξαμε ένα παιχνίδι στο οποίο σε γενικές γραμμές είμαστε ευχαριστημένοι για τρία οκτάλεπτα για βασικά στοιχεία του παιχνιδιού μας και για τα τακτικά κομμάτια τα οποία επιλέξαμε να χρησιμοποιήσουμε. Τακτικά λάθη που κάναμε στο πρώτο οκτάλεπτο δίνοντας αρκετό χώρο σε συγκεκριμένη αθλήτρια που είχαμε πει να προσέξουνε τα διορθώσαμε όποτε το τέλος του τρίτου οκταλέπτου μας βρήκε να αισθανόμαστε καλά για την τελική ευθεία.

Εκεί θεωρώ ότι η Φερεντσβάρος αλλάζοντας τον τρόπο που έπαιζε άμυνα μπαίνοντας στο τελευταίο οκτάλεπτο επιλέγοντας ένα σκληρό πρέσινγκ για την άμυνα της μας βρήκε λίγο ανέτοιμους όσον αφορά την διαχείριση. Θεωρώ ότι οι διαιτητές επέδειξαν μεγάλη ανοχή σε αυτήν την πολύ πιεστική άμυνα καθώς κερδίζαμε με μεγάλη δυσκολία ακόμα και απλά φάουλ σφυρίζοντας κόντρα στο στυλ που σφύριζαν στα τρία πρώτα οκτάλεπτα.

Παρόλα αυτά μας δόθηκε η ευκαιρία σε δυο περιπτώσεις με παίκτρια παραπάνω όπου κάναμε λάθη τα οποία δεν μας επέτρεψαν να εκδηλώσουμε καλές επιθέσεις. Ξέρουμε πολύ καλά τα τακτικά στοιχεία που πρέπει να κρατήσουμε ως ομάδα έχουμε αρχίσει και βάζουμε σαφώς μεγαλύτερη ένταση, οφείλουμε να δουλέψουμε καλύτερα καταστάσεις για τα κρίσιμα τελευταία λεπτά κλειστών παιχνιδιών ώστε να είμαστε πιο αποτελεσματικοί».

Τελευταία Νέα
Όλα ξεκίνησαν στις αρχές της δεκαετίας του 1980, όταν το γυναικείο τμήμα πόλο του Εθνικού έκανε τα πρώτα του βήματα, όταν η Κολυμβητική Ομοσπονδία (τότε ΕΚΟΦ) αποφάσισε να συμπεριλάβει τις γυναίκες στα εθνικά πρωταθλήματα.

Followour Journey

© Copyright Ethnikos Women Water Polo